Kvashegn nomineret til Verdensmålspris

03-05-2023

De kvashegn, som hen over det sidste år har skudt op i Odder og Skanderborg Kommuner, er blevet nomineret til Verdensmålsprisen 2023 af Nordisk Ministerråd.

Nogle gange er det de små ting, som kan give et stort aftryk. For eksempel at samle sit haveaffald i et hegn. Et kvashegn gør nemlig affaldsmængden mindre, samtidig med at man gør noget godt for både klima og biodiversitet. Win-win.

Det har de også regnet ud hos Nordisk Ministerråd, som har indstillet Renosyds projekt med at sætte kvashegn op i Odder og Skanderborg Kommuner til Verdensmålsprisen 2023.

”Initiativet er et innovativt bud på, hvordan affaldskurverne kan knækkes igennem simple naturbaserede løsninger og aktivering af lokale fællesskaber. Initiativet viser, at det ikke alene er ny teknologi vi har brug for i den grønne omstilling. En ældgammel metode til at håndtere biomateriale på (kvashegn) kombineret med et nyt mindset (haveaffald er ressourcer, ikke affald) kan gøre en stor forskel,” lyder det i indstillingen fra rådet, som du kan læse ved at klikke på linket her.

Vinderen af prisen bliver kåret på Dansk Affaldsforenings årsmøde den 24. maj 2023.