Vindere af bygningspriser

03-10-2023

Bofællesskabet Kløverbakken og en renoveret villa på Rørthvej 36 modtager Odder Kommunes bygningspriser 2023.

Odder Kommunes bygningspriser blev uddelt på Arkitekturens Dag den 2. oktober. Arrangementet blev afholdt på museet, hvor over 50 interesserede var mødt op til inspirerende foredrag og kåring af bygningspriserne.

På Arkitekturens Dag er der to priser på spil: Årets Renovering og Årets Nybyggeri.

Vinderne for Årets Nybyggeri blev Bofællesskabet Kløverbakken, der er beliggende på Bendixminde i Odder

Bofællesskabet Kløverbakken set fra drone
Bofællesskabet Kløverbakken

I begrundelse for valget af Kløverbakken lød det:

”Visionen om en værdifuld hverdag i et fællesskab, ses og mærkes tydeligt i rammerne af natur og det byggede miljø. Det unikke fokus på fælleskab og biodiversitet viser Kløverbakken, en vej mod nye boformer, og hvordan vi kan leve i og med naturen.

Det er en særlig følelses for den enkelte at opholde sig i Kløverbakkens inddragende og dannede miljø.En stor anerkendelse for årtiets spændende nybyggeri.”

Beboer Søren Knudsen, arkitekt Levi Dørken, beboer Eva Aaby, beboer Trine Varming, Jens Thor, Pernille Kuch og Torben Nielsen alle tre fra Thybo Ejendomsudvikling Beboer Søren Knudsen, arkitekt Levi Dørken, beboer Eva Aaby, beboer Trine Varming, Jens Thor, Pernille Kuch og Torben Nielsen alle tre fra Thybo Ejendomsudvikling

Bofællesskabet Kløverbakken
Bofællesskabet Kløverbakken


Vinderne for Årets Renovering blev en renoveret villa på Rørthvej 36. Villaen fungerer som forstanderbolig for Odder Højskole

Villa på Rørthvej 36
Rørthvej 36

I begrundelse for valget af Rørthvej 36 lød det:

Der er opnået en høj og signifikant bevaring af denne forstanderbolig, som kunne have haft udsigt til en nedrivning. Lykkeligvis hævede man baren for bevaring af denne karakteristiske bolig med en omfattende totalistandsætelse. Med en respekt for de oprindelige byggematerialer og udtryk har man sikret, at alle overflader er renoveret med respekt for netop dette. 

Fra venstre ses boeboer Kurt Svennevig, Arkitekt Niels Christian Nielsen, beboer Ingeborg Svennevig og forhenværende forstander for Odder Højskole, Søren Winther Larsen Fra venstre ses boeboer Kurt Svennevig, Arkitekt Niels Christian Nielsen, beboer Ingeborg Svennevig og forhenværende forstander for Odder Højskole, Søren Winther Larsen 

Denne bolig vil inspirere mange boligejere til at bevare og renovere for at sikre kulturarven og øge livskvaliteten i det byggede miljø. Denne renovering er det stående eksemplet på bevaring af høj arkitektonisk kvalitet og solidt håndværk.

Rørthvej 36
Rørthvej 36

Det er Arkitekturrådet i Odder Kommune der står for at nominere bygninger og kåre de to vindere af bygningspriserne.

Rådet består af følgende medlemmer:

  • Kommunalbestyrelsen, Louise Kreutzfeldt (V), formand
  • Kommunalbestyrelsen, Palle Holsting (A), næstformand
  • Foreningen By & Land Odder, Anne Jønsson
  • Odder Museum, Michael Frausing og Klaus Markmand
  • Arkitektforeningen, arkitekt Amal Ashur
  • Køb Odder, tømmermester Peder Skipper
  • Udvikling Odder, mediespecialist Peter Astrup
  • Grafisk kunstdesigner, Lene Nygård Rosenberg
  • Arkitektfirma, KAARK, Kenneth Arboe