Bedsteforældredag i Krible Krable Huset

12-09-2023

Krible Krable Huset har fejret bedsteforældredag som en del af deres årlige høsttema. Her blev Det grønne Flag samtidig hejst.

Bedsteforældre kom med deres grønne fingre og bragte planter, krydderurter og smukke blomster med til at plante på legepladsen. Sammen skabte de små oaser af farver og liv i daginstitutionen.

Krible Krable Huset modtager Det grønne Flag

Krible Krable Huset kan også stolt fortælle, at de er blevet certificeret med Det grønne Flag. 
Det Grønne Spirer Flag er en synlig anerkendelse fra Friluftsrådet til de institutioner og dagplejer, hvor børn og voksne har et særligt fokus på naturen, og ønsker at arbejde med en grøn profil.

Bedsteforældre og børn i Krible Krable Huset ser på Det grønne Flag

Så Det grønne Flag blev hejst til tops i daginstitutionens flagstang med hjælp fra både bedsteforældre, børn og personale.

Sammen havde alle en hyggeligt formiddag i Krible Krable Huset.

Bedsteforældre og børn i Krible Krable Huset

Mere om Det grønne Flag

I nedenstående uddrag af certificeringsbrevet fra Grønne Spirer kan du læse, hvorfor Krible Krable Huset har modtaget Det grønne Flag:

I Krible Krable Huset har de i løbet af året arbejdet målrettet med at øge børnenes nærhed til naturen via hverdagsaktiviteter, der involverer naturen. Børnene har stor bevidsthed omkring natur og bæredygtighed samt formidling af det til børnene og forældrene. De laver bål mad hver fredag og børnegrupperne har en fast dag om uge hvor de tager på tur. De har f.eks. indført drikkedunk i stedet for at bruge krus. Mange af aktiviteterne hos dem er blevet til faste traditioner for institutionen f.eks. ”Spirer tema”, ”høsttema”, Kost med tanken ”fra jord til bord”, hvor børnene er en del af processer. Som noget nyt i år, har de også bedt bedsteforældre til at bidrage med buske og planter til deres køkkenhave og legeplads. Sammen med deres barnebarn planter de dermed disse i deres køkkenhave og legeplads. Vi kan se, at børn og voksne har delt nogle gode stunder i naturen, og vi er på den baggrund meget glade for at kunne tildele Krible Krable Huset Det Grønne Spirerflag.
- Grønne Spirer/Friluftsrådet

Bedsteforældre og børn i Krible Krable Huset