Odder kommune fastholder fornem placering i top 10

07-09-2023

I Dansk Industris store årlige måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner indtager Odder Kommune igen i år niendepladsen. Dermed kan vi fejre fire år i træk med en placering i top ti.

Spørger man virksomhederne i Odder Kommune – og det har Dansk Industri (DI) gjort - så er vores kommune et godt sted at drive virksomhed. DI’s seneste måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner placerer Odder Kommune på en flot niendeplads.

”Vi har en ambition i vores erhvervsstrategi om at ligge i top 20, og det siger lidt om konkurrencen på det her område. Så jeg er både stolt og glad for den flotte placering – og for at virksomhederne har lagt mærke til at vi gør os umage. Det kan man jo blandt andet se ved at kommunens virksomheder siger i undersøgelsen at de vil anbefale andre at komme hertil,” siger borgmester Lone Jakobi.

Førsteplads til jobcenter og byggeri

Dykker man lidt ned i tallene, så kan man se at der dukker flere flotte placeringer op, blandt andet to førstepladser indenfor henholdsvis sagsbehandlingstider af byggesager og samarbejdet mellem virksomheder og kommunens jobcenter. Samtidig er der hos virksomhederne rigtig stor tilfredshed med dialogen med Odder Kommune – uanset om man taler med sagsbehandleren eller med borgmesteren. Faktisk er tilfredsheden så stor at man kan finde Odder på femtepladsen i kategorien ”Information og Dialog.”

Alt dette er resultatet af flere målrettede indsatser i forhold til den kommunale sagsbehandling, tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft og dialogen med virksomhederne, lyder det fra kommunaldirektør Henning Haahr.

”Det er enormt vigtigt for os som kommune at levere på sådan noget som byggesager og formidling af arbejdskraft, så det er positivt at vi kan se at det også er det, virksomhederne oplever. Det skyldes det store stykke arbejde, som alle med kontakt til vores virksomheder leverer – ikke mindst UdviklingOdder, jobcenteret og vores folk i Byggeri – og det er naturligvis vigtigt at vi alle sammen hjælper til, så vi kan blive endnu bedre,” siger han.

Ros fra Dansk Industri

Der er også blevet lagt mærke til indsatserne udenfor kommunegrænsen. Hos DI Sydøstjylland, som er den lokale afdeling af Dansk Industri, ser man flere positive tendenser i Odder.

”Arbejdskraft er et område, hvor mange virksomheder er udfordret. Derfor er jeg glad for, at Odder gør en stor indsats på det område. Jeg er også meget glad for, at lidt flere unge i Odder har valgt en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Tallet er steget fra 17 til 19 procent. Jeg håber, at den udvikling fortsætter, fordi den også er afgørende for, at vores virksomheder i fremtiden kan få de medarbejdere, som de har brug for. Derudover er Odder den hurtigste i landet til at sagsbehandle byggetilladelser, og her kan andre med fordel lade sig inspirere,” siger Johannes Saugbjerg, der er formand for DI Sydøstjylland.

Erhvervsklimamålingen bliver foretaget hvert år i alle landets kommuner, hvor Dansk Industris medlemmer bliver spurgt. Til årets undersøgelse har 50 virksomheder fra Odder Kommune deltaget, hvilket svarer til 1.321 private arbejdspladser i kommunen.

Du kan dykke yderligere ned i undersøgelsen af erhvervsvenligheden i Odder Kommune ved at klikke på linket her.