Fælles koncert med kreative klasser i Odder

15-04-2024

Fredag blev der afholdt en fælles koncert i Kulturkøkkenet med de kreative klasser i Odder Kommune.

Kreative Klasser spiller koncert

Der var fuld hus, og koncerten var en skøn blanding af instrumenter og elever fra forskellige skoler i Odder Kommune.

An Odder Band bandt hele koncerten sammen på fornemmeste vis. 

An Odder Band spiller sammen med Kreative klasser

Koncerten kulminerede i et fælles nummer hvor alle spillede nummeret Ødemarken. 

Kreative klasser spiller koncert

Hvad er Kreative klasser?

 I skoleåret 2021/22 igangsatte Musikskolen og Kreativ Skole sammen med Odder Kommunes skoler prøvehandlingen: Kreative klasser. 

Kreative Klasser handler i al sin enkelhed om at en hel skoleklasse en gang om ugen får en times undervisning i et kreativt fag af en kunstfaglig underviser sammen med klassens lærer eller pædagog.

Første år startede 3 klasser andet år startede 7 klasser og 3 (og sidste år af prøvehandlingen) fortsætter de 7 klasser samt 2 specialklasser.

Fælles koncert med Kreative klasser i Odder

Formålet med Kreative Klassser

  • Personlig mestring: Vi ønsker at give det enkelte barn en oplevelse af mestring – derfor arbejder vi med en periode på et år.
  • Kreative fællesskaber: Vi ønsker at give børnene mulighed for at deltage i og arbejde sammen i kreative fællesskaber.
  • Dannelse: Vi tror på, at den dannelse der ligger i arbejdet med f.eks. et instrument og mødet med kunsten og fagprofessionelle, vil være med til at forme hele mennesker, som er klar til at begive sig ud i voksenlivet.
  • Videndeling mellem faggrupper:  Samarbejdet mellem folkeskolelærer og undervisere fra den Kreative skole og Musikskolen skulle gerne blive til en oplevelse af at 1+1 giver 11. Vi vil arbejde strategisk og målrettet mod at opnå denne læring.
  • Tilgængelighed: Vi ønsker at give så mange børn som muligt i Odder kommune en mulighed for at møde kulturtilbud og kreativ fagundervisning  – også de børn hvor ressourcerne til  musik, kunst og kultur ikke er tilstede.
  • Miljø: Vi vil arbejde for at opbygge, understøtte og styrke kulturmiljøer lokalt på den enkelte skole og dermed bidrage til dette i det lokale samfund.

Kreative klasser spiller koncert