Cykelfærgen forlænger sæsonen og fordobler antallet af afgange

06-02-2024

Horsens Kommune går med i samarbejdet om driften af den populære cykelfærge mellem Alrø og Hjarnø i Horsens Fjord. Det glæder turismeerhvervet på øerne, der får gavn af flere gæster i skuldersæsonerne.

Lige godt 500 sømil. Så meget ekstra kommer den charmerende cykelfærge, Lille Hjarnø, til at sejle i 2024 mellem øerne Alrø og Hjarnø i Horsens Fjord. Det svarer potentielt til lidt over 3000 ekstra passagerer, der kan nyde godt af muligheden for ø-hop på cykel- og vandreruten, Horsens Fjord Rundt, i folkemunde blot kaldet "Fjordminoen".

I alt drejer det sig konkret om 260 ekstra afgange i løbet af året, fordelt på ekstra weekendsejlads i marts, april og oktober, samt hverdagssejlads fra slut juni til slut september. Det er især for at imødekomme tyske-, hollandske- og øvrige sydeuropæiske turister, der holder ferie senere på året end danskerne, at hverdagssejladsen forlænges ind i sensommeren. 

Nyt samarbejde skal sikre den gode udvikling 

Det er Horsens Kommune, der har udtrykt ønske om at indgå i cykelfærge-samarbejdet fra 2024 for at være med til at sikre den videre turistudvikling omkring Horsens Fjord, hvor færgeforbindelsen udgør en vigtig del.  Indtil nu har samarbejdet været mellem Odder og Hedensted kommune. 

- Vi har en fantastisk fjord og en skøn natur omkring den. Med de nye vandre- og cykelruter, vi indviede på tværs af Horsens, Hedensted og Odder kommuner sidste år, har endnu flere fået mulighed for at komme ud og opleve området. Det vil vi i Horsens Kommune selvfølgelig gerne bakke op om, og med en udvidelse af cykelfærgens sæson sikrer vi, at man som både vandrer og cyklist får større mulighed for at krydse fjorden og komme hele vejen rundt om Horsens Fjord, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Cykelfærgen sejler

Destination Kystlandets direktør, Helle Berthold Rosenberg, glæder sig over samarbejdet og udvidelsen af sejlperioden. 

- Vores cykelfærge spiller en helt central rolle i at udvide turistsæsonen i Kystlandet. Det åbner op for flere muligheder for vores erhverv, da sæsonforlængelse er afgørende for at skabe et stabilt forretningsgrundlag, hvilket i sidste ende styrker vores position som turistdestination - til stor glæde for både borgere og turister, fortæller hun.   

En udvidelse af samarbejdet skal desuden afdække muligheden for en fremtidig yderligere udvidelse af færgedriften. 

Hjarnø Færgefart står for den daglige drift af cykelfærgen Lille Hjarnø under ledelse af overfartsleder Klaus Vikkelsø. Lille Hjarnø sejler mellem Alrø og Hjarnø, mens Hjarnøfærgen sejler fra Hjarnø til Snaptun Havn. Billetten til cykelfærgen gælder også for Hjarnøfærgen, så man kan opleve to øer for éns pris.

Læs mere om cykelfærgen og Fjordminoens mange oplevelser på kystlandet.dk.