Odder Kommune modtager stor donation af Bergliot Okkels værker

26-06-2024

Udvalget for Kultur og Fritid og Odder Kunst forening og samling tog tirsdag d. 25. juni officielt imod 44 værker af den lokale kunstner Bergliot Okkels.

Udvalget for Kultur og Fritid besluttede i april at tage imod en donation på i alt 44 værker fra kunstner Bergliot Okkels store samling. Donationen er sket på initiativ fra kunstner Ole Grøn og kunsthistoriker Anne-Mette Hjeds Strange samt Bergliot Okkels datter Ellen. De tre var tirsdag samlet med medlemmer af Udvalget, bestyrelsen i Odder Kunst forening samt andre med interesse i donation til overdragelse af værkerne i KunstVærket i VitaPark. 

Lysets kunstner

Anne-Mette Hjerds Strange har udvalgt de 44 værker og sammensat dem til 11 værkserier med den overordnede titel ”Det handler om at lukke lyset ind”.

Bergliot Okkels er født i Norge men levede det meste af sit liv i Boulstrup indtil sin død i 2010. I sit kunstneriske virke har Bergliot Okkels produceret en stor samling af værker, hvori hun særligt kendes for sin brug af lysets og naturens kraft. Formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Marianne Hundebøll, takkede for donationen og ser netop frem til, at værkernes særlig lys og farver, natur og liv, kan give et rum til fordybelse og refleksion i en tid, hvor vi alle har brug for steder at finde ro. 

Værkerne er for alle i Odder Kommune

Bergliot Okkels arvinger har et ønske om, at værkerne kommer mange til glæde og henvendte sig derfor til Odder Kommune. Samlingen af værker kan nu lånes gratis af både kommunale og private afdelinger og institutioner i Odder Kommune. Første låner er Rude Strand Højskole, hvor værkerne skal udstilles i fællessalen fra september til nytår. 

Odder Kunst forening og samling står for opbevaringen af værkerne samt udlån, ligesom de vil udstille dele af samlingen i KunstVærket i VitaPark, hvor der altid er gratis entré.