filmvisning og oplæg

Ridder Lykke

07-06-2024

Onsdag d. 19. juni kan du opleve den oscarnominerede kortfilm Ridder Lykke og møde produktionsholdet bag filmen.

Ridder Lykke modtog i 2023 juryens ærespris ved Festival du court métrage de Clermont-Ferrand. Til dette års Oscaruddeling var filmen nomineret til en Oscar i kategorien 'Best live action short film'.

Produktionsholdet Jalabert har i samarbejdet med Biffen og med støtte fra Udvalget for Kultur og Fritid arrangeret en eksklusiv visning af kortfilmen i Odder. Sammen med visningen fortæller instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Tobias Damkjær om filmen og den Oscarrejse de og hele holdet omkring filmen har været på i 2024. Tobias Damkjær er fra Odder og glæder sig til at fortælle om oplevelsen omkring kortfilmen.

Billetter til arrangementet koster 40 kr. og Biffen serverer kaffe og te.
Find billetter på Biffens hjemmeside.

Program
17.45:
Velkomst ved Tomas Nørfelt fra Biffen og Marianne Hundebøll, formand for Udvalget for Kultur og Fritid
17.55:
Filmen vises
18.25:
FQA v. instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Tobias Damkjær og samtale styret af Tomas Nørfelt
19.15:
Tak for i aften

Om filmen Ridder Lykke
Karl ankommer til kapellet for at tage afsked med sin pludseligt afdøde kone, Karen. Karl kan ikke få sig selv til at åbne kisten og erkende sit tab af sin elskede Karen. Han har ingen børn, og venner var noget Karen tog sig af, så nu er han alene og har ingen at søge trøst hos. Karl forsøger at isolere sig på toilettet, men støder på Torben, som håndterer sin sorg på en helt anden måde, åbent og ærligt, og han sender Karl ud på en indre rejse. Men alt er ikke, som det ser ud. Karl lyver, Torben lyver. Kan de tilgive hinanden? Og kan de tilgive sig selv?
Medvirkende: Leif Andrée, Jens Jørn Spottag, Oliver Due, Dick Kaysø

Relaterede nyheder