Fællesskab og skæve toner på Aktivitetscenter Fabos

13-05-2024

I løbet af 2024 har der lydt sang og glade stemmer fra Aktivitetscenter Fabos på Stenslund. Her har nemlig været kor i tre omgange – et kor, som måske ikke er helt som de andre.

Det er svært at være sur, når man synger gode sange – og så er det ikke så vigtigt, om man lige rammer tonerne hver gang. Det er udgangspunktet for et lidt utraditionelt kor, som tre gange i løbet af 2024 har mødtes på Aktivitetscenter Fabos hos Bo & Beskæftigelse i Odder. Koret består dels af borgere med udviklingshandicap, erfarne korsangere fra Pakhuskoret og elever fra Odder Højskole.

”Her er det ikke produktet, der er det vigtige, men det at vi nyder at synge. Gennem musik og sang kan der opstå en varme, og den varme bliver tit forstærket af det skæve. Det giver en helt umiddelbart sangglæde,” siger Astrid-Marie Nielsen, som er projektleder hos LEV.

Koret er netop opstået i et partnerskab mellem LEV og Odder Kommune, og er også støttet med 400.000 kroner fra Socialstyrelsen. Det er en del af projektet ”Sund Sammen,” og har til formål at samle borgere på tværs af generationer, institutioner og livsvilkår. Og det virker til at være lykkes – i hvert fald, hvis man spørger to af korets deltagere.

”Det, man får her, er et bragende godt fællesskab og gode venskaber. Vi hilser på hinanden rundt omkring i byen og får en snak om, hvornår vi skal mødes igen,” fortæller Agnes, en af kor-veteranerne fra Pakhuskoret, og bakkes op af Henrik, en anden af deltagerne.

”Det er hyggeligt at vi er så mange forskellige, både pensionister, dem fra højskolen og alle mulige. Og når man går herfra, så er man bare i godt humør, når vi har sunget,” siger han.

Det er da også svært ikke at blive glad i låget, når man hører koret – og faktisk var sangglæden så stor, at deltagerne var lige ved at glemme pausen. Skulle du selv have lyst til at opleve koret, er du velkommen næste gang, koret mødes. Det gør de den 6. juni klokken 16.00 på Aktivitetscentret, som ligger på Stenslund 7 i Odder. Der er ingen krav om andet end at du møder op med godt humør.