Tunø kåret til Årets Ø

22-05-2024

Tunø er netop blevet kåret til Årets Ø af Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer.

Alle, der har været på Tunø, vil sikkert nikke genkendende til den følgende udtalelse: Tunø er et dejligt sted. Det har vi syntes i mange år, men nu er der også kommet mere officielt papir til det – i hvert fald er Tunø netop blevet kåret til Årets Ø.

Bag kåringen står Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer. Temaet for årets uddeling var ”Det gode liv på øen – hele året rundt, og fra komitéen bag kåringen lyder begrundelsen blandt andet:

”Tunø vinder prisen som Årets Ø 2024-2025, fordi de har lavet en imponerende turnaround. De har haft en masse modgang, men de har vendt udviklingen og har nu et stigende antal øboere, hvilket er virkelig godt klaret i disse tider,” siger Mette Ravn, der er formand for priskomitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit i en pressemeddelelse fra netop Forenet Kredit om kåringen, som du kan finde ved at klikke på linket her.

Et rygstød og et skulderklap

Også på rådhuset i Odder er der begejstring for anerkendelsen til Tunø – og ros til øen for det store arbejde med at vende udviklingen.

”Først og fremmest jo et stort tillykke til borgerne på Tunø – og til hele Odder Kommune. Der er lagt et kæmpe arbejde i at få skabt udvikling på øen, og det arbejde fortsætter vi naturligvis alle sammen med – både politisk i Ø-udvalget for Tunø og i dagligdagen i samarbejde med borgerne på øen. Derfor er prisen her både et godt rygstød og et stort skulderklap til det arbejde,” siger borgmester Lone Jakobi.

I pressemeddelelsen fra Forenet Kredit er der også stor begejstring fra beboerne på Tunø. Blandt andet fra Jørgen Riis Kire, som er formand for beboerforeningen på øen.

”Vi var igennem en svær periode, men nu er vi gået fra 62 beboere til over 70 – og der står masser i kø til de nye lejeboliger, vi har på vej. Prisen er et skulderklap, som viser, at vi har gjort det rigtige. Pengene vil gøre, at vi får mulighed for at virkeliggøre nogle af vores drømme – og så kommer vi jo til at holde en stor fest, og det er noget vi godt kan lide her på øen!” siger han.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner og 20.000 kroner til en fest for hele øen.