Forstanderbolig er indstillet til Renoverprisen 2024

06-03-2024

Renoveringen af Odder Højskoles forstanderbolig er med i kapløbet om at vinde Renoverprisen 2024.

Renoverprisen 2024 uddeles for at hylde den gode renovering og give renovering den synlighed og anerkendelse, som disciplinen fortjener. Prisen uddeles af Grundejernes Investeringsfond og Realdania

Et af de projekter, der er indstillet til prisen, er Odder Højskoles forstanderbolig på Rørthvej, som modtog Odder Kommunes Bygningspris i 2023

Renoveringen af forstanderboligen er et eksempel på en bolig, hvor det er lykkedes at bevare denne karakteristiske bolig med en omfattende istandsætelse. Med en respekt for de oprindelige byggematerialer og udtryk har man sikret, at alle overflader er renoveret med respekt for netop dette. 

Banner for Renoverprisen 2024

Vi skal renovere mere fremfor at rive ned

Renoverprisen har været uddelt i mere end ti år, men den har aldrig været mere vigtig end nu. Det skyldes et fortsat større fokus på, at man med renovering af eksisterende bygninger, fremfor at rive ned og bygge nyt, kan reducere klimapåvirkningen fra byggeri og spare på ressourcerne.

Projekterne bliver vurderet på baggrund af seks hovedkriterier i form af eksempelværdi, solidt samarbejde, inspirerende ressourcetiltag, faglig kvalitet, blik for brugerne og levende bygningskultur. På den måde favner Renoverprisen hele processen bag et vellykket renoveringsprojekt anno 2024. 

Blandt de indstillede projekter udvælger Renoverprisens nomineringsudvalg fem-syv nominerede projekter. Vinderen findes efter en afstemning blandt 70 byggefagfolk.