Fillerup og omegn

Velkommen til Fillerup og omegn.

Landsbyen Fillerup er beliggende 2 km vest for Odder. Byen består af ca. 50 bebyggelser hovedsagelig som en blanding af gammel og nyere parcelhuse samt gårde placeret langs Odderåens løb, der snor sig gennem byen og gør området til en hyggelig landsby med en skøn natur i bakke og dale.

Der bor mellem 150 og 200 personer i byen, hvor der i de senere år er sket en stor tilflytning af unge familier med børn. Dette skyldes byens placering med ganske kort afstand til Odder, og med etableret cykelstier i begge retninger mod Odder samt, at de to største skoler i kommunen er placeret i Odder by i retning mod Fillerup.

Dronefoto over Fillerup

I Fillerup er der et godt sammentømret sammenhold og socialt miljø med en beboerforening, der hovedsagelig tager sig af lokale sammenkomster som vinter og sommerfester, fastelavn m.m. og et lokalråd, som varetager områdets kontakt eksterne forhold som kommunikation med den kommunale forvaltning m.m.

Det kan bestemt anbefales at tage en spadseretur fra Odder gennem Rathlousdal Allé forbi selve godset Rathlousdal med den gamle Bjørnegrotte og videre til Fillerup, og herfra følge Odderåens løb gennem byen for at afslutte turen ved engen ved Fillerupvej, hvor åen snor sig frydefuldt gennem engdalen.