House of Kids er Årets Rummelige Arbejdsplads 2023

19-04-2024

På årets Erhvervstræf blev børnetøjsvirksomheden i den nordlige del af Odder kåret til Årets Rummelige Arbejdsplads.

Finn Thranum, formand for Lokalt Beskæftigelsesforum og (noget af) holdet bag House of Kids.

I en stor bygning på Jernaldervej i Odder ligger House of Kids. Har du været på udkig efter børnetøj, har du måske stødt på virksomheden, når de små manglede nyt. Ved at købe børnetøj der, har du – nok uden at vide det – støttet Årets Rummelige Arbejdsplads 2023. Den pris fik House of Kids nemlig torsdag aften, hvor Odder Kommune havde samlet flere hundrede erhvervsfolk på Odder Parkhotel.

”Vi er glade og stolte over at have fået prisen. Hos House of Kids synes vi at det er rart at kunne hjælpe mennesker, der har brug for en ny rytme, og samtidig bliver vi også selv klogere af at skulle lære fra os til for eksempel praktikanter. Så det er win-win for os og vi er rigtig glade for at få anerkendelse for det også,” siger Per Hofman, der er medejer og lagerchef hos House of Kids.

Indstillingen til prisen kommer fra Odder Kommunes jobkonsulenter, der har den daglige kontakt til virksomhederne og ser, hvilken forskel det for eksempel gør for praktikanter at komme i job – også selvom det kun er få timer. De seneste tre år har House of Kids taget 18 ledige borgere fra Jobcenter Odder i praktik, og det gav følgende anbefaling:

”I hver enkelt tilfælde indgår lagerchefen i en god dialog med jobcentret og praktikanten, så man sikrer sig, at den pågældende praktikant går godt i spænd med resten af Teamet hos HOK, og således, at praktikanten får en god oplevelse, som han/hun kan tage med sig videre på arbejdsmarkedet. HOK har således gennem årene bidraget til både afklaring af mange praktikanters arbejdsevne og har været med til at give et kærligt skub, så praktikanterne er kommet videre på arbejdsmarkedet.”

Det var derfor også en tilfreds formand for Udvalget for Sundhed og Voksne, Finn Thranum, som kunne overrække prisen til Erhvervstræffet.

”Det er utrolig vigtigt for os som kommune - og for os som kommunalbestyrelse - at vi har virksomheder som House of Kids. Virksomheder, der bakker op om vores arbejde for at hjælpe mennesker, som af forskellige grunde kan have udfordringer med at komme ind på eller blive på arbejdsmarkedet. Jeg ved, at de gør en kæmpe forskel for de borgere, som blandt andet kommer i praktik hos dem og som ofte ender med en ansættelse i ordinært job eller fleksjob. Så en stor tak til House of Kids skal der lyde fra Kommunalbestyrelsen og ikke mindst fra Det Lokale Beskæftigelsesforum, som står for prisen,” siger han.

Årets Rummelige Arbejdsplads bliver uddelt hvert år til en arbejdsplads, som gør en bemærkelsesværdig indsats for at rumme borgere med forskellige udfordringer i form af afprøvning og optræning, job på særlige vilkår med videre. Prisen har været uddelt siden 2004 til en række arbejdspladser i Odder Kommune.

Læs også nyheden Erhvervslivet blev fejret