Velkommen

Hvorfor vælge at flytte til Odder?

Et slaraffenland for børnefamilier

I Odder er der for eksempel fleksible åbningstider i daginstitutionerne med pasningsgaranti på en måned. Alle elever i folkeskolerne får en iPad. Og der er 120 foreninger at vælge imellem, når det gælder fritidsaktiviteter. Vi har to svømmehaller, 19 offentlige legepladser og et monsterkreativt børnebibliotek.

Tæt på Aarhus – midt i naturen

Hvis du har job, koncertplaner eller kaffeaftaler i Aarhus, er det ikke mere end 20 km fra Odder. Der går bus eller tog hvert kvarter. Så du kan hurtigt mærke storbypulsen, selvom du bor midt i et åndehul.

Et trygt sted at bo

Politiet har ikke travlt i Odder. Vi har et udbredt stisystem, som skaber sikre skoleveje. Vi har et stærkt fællesskab, der giver levende landsbysamfund med nærvær og plads til alle. Og vi kerer os om vores ældre medborgere. Odder er et sted, man slår rod.

Familie går tur på Saksild Strand

En rigtig by

Odder byder på rige indkøbsmuligheder, et stort udvalg af specialbutikker og lækre gårdbutikker langs kysten. Du behøver ikke tage til Aarhus for at købe en fødselsdagsgave. Kulturen lever stærkt med Biffen, gallerier, børneteater, kunsthåndværk mv.

Et aktivt lokalsamfund

Her bor mennesker, der får ting til at ske. Derfor finder du et væld af fritidsaktiviteter for børn og voksne, mange aktive frivillige og hyggelige events drysset ud over året. Såvel i Odder by som i de attraktive landsbyer. Har du lyst til at præge lokalsamfundet, kan du virkelig gøre det i Odder.

Venlige huspriser

Pengene rækker længere, hvis du køber hus i Odder. Vi ligger en tredjedel lavere end kvadratmeterpriserne i Aarhus og cirka 1.000 kroner lavere end i Skanderborg.

Fristende skov og strand

Langs kysterne finder du dejlige, børnevenlige badestrande – herunder Østjyllands bedste i Saksild. Kystlivet, Tunø og Alrø indbyder til krabbejagt, meditation med en fiskestang og friske gåture på hjertestierne. Lidt som en ferie. Bare derhjemme.

Se og høre mere i nedenstående videoer:

Odder er en lille perle - hør hvorfor Maja og Esben overvejer at flytte hertil:

I Odder kan du blive en del af af fællesskaber. Hør hvordan fx triathlonklubben hygger efter træning:

I Odder Kommune har vi en række dejlige oplandsbyer med et stærk sammenhold og mange aktiviteter. Se hvordan man byder nye børn og forældre velkommen i Hou Børnehave.

En svensk forskere har konkluderet, at eleverne lærer mere i skolen ved at bruge iPads. Her kan du høre, hvorfor lærere og elever er glade for at bruge dem i undervisningen.

Det svinger, rocker og ruller, når eleverne på Odder Musikskole slipper noderne løs. Musikskolen har bl.a. afholdt Beatles-koncert for fulde huse.

Hvis du flytter til Odder Kommune, så får du bl.a. glæde af vores monsterkreative bibliotek