3-6 år

Dit barns sprog

Det lille barn har behov for at udvikle sig til et sprogstærkt og kommunikerende menneske. Som forælder har du afgørende betydning for, at dit barn udvikler sit sprog og skriftsprog. Nedenfor findes en pjece med ideer til, hvordan du kan støtte dit barns sprog- og literacyudvikling.

Rådgivning og vejledning

Det er vigtigt at være opmærksom på, om dit barn har behov for ekstra støtte til sin sprogudvikling. Hvis du er i tvivl, om dit barns sprog udvikler sig, som det skal, kan du i første omgang tale med din sundhedsplejerske eller med de pædagoger, der er omkring dit barn i hverdagen. Du kan også få uforpligtende rådgivning og vejledning fra talehørekonsulenterne i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) på Børne- og Familiecenteret. Du kan finde deres kontaktoplysninger her på børne- og familiecentrets hjemmeside.

Hvis talehørekonsulenten vurderer, at der er behov for mere hjælp, skal dit barn henvises til PPR. For information om procedurerne, læs her.

Vidste du, at

  • mens det lille barn taler mest om det, der sker her og nu, så taler børnehavebarnet også om det, der er sket og skal ske?
  • ordforrådet udvikler sig eksplosivt i 3-6 års alderen?
  • børn, der hører og får lov til at bruge mange ord, lærer mange ord?
  • der er sammenhæng mellem det antal ord, et 2-3 årigt barn kender og barnets læseforståelse som 16-årig?
  • børn leger og eksperimenterer med at skrive og læse og at det har stor betydning for deres senere læse- og skriveudvikling?